Valse start Arnhemia in doelpuntrijk duel.

vv Arnhemia

3

 

Arnhemia zal zich een ander debuut in de 4e klasse hebben voorgesteld. Na een goede maar zeker ook wisselvallige voorbereiding dachten de mannen van trainer Marlon Keizer er klaar voor te zijn. Bij Eendracht Arnhem zou het moeten gebeuren onder herfstachtige weersomstandigheden. De wedstrijd was amper 15 seconden oud toen aanvoerder Maikel Peters al kansrijk was en de 1-0 op zijn schoen had. In de eerstvolgende tegenaanval liet Eendracht eigenlijk al zien hoe men Arnhemia wilde bestrijden. Veel mensen achter de bal en wachten op fouten en directe en snelle omschakeling. Dat bleek ook het juiste wapen te zijn tegen de wat traag en stroperig spelend Arnhemia.

Eendracht had in de 2e minuut al succes bij hun eerste corner, waarbij wellicht doelman Joey Mensink teveel werd gehinderd. Arnhemia kwam wel veel in balbezit, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Eendracht counterde er lustig op los en was hierin heel snel en effectief. Zo scoorde zij steeds identiek en keken de mannen van Keizer na 35 minuten spelen al tegen een 4-0 achterstand aan. Wel kon Arnhemia via Koray Ucar de ruststand nog op 4-1 brengen en zou een wondertje nodig hebben de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. In de rust werden Davy Hoogstraten en Tom Rensink, enigszins gehavend, vervangen voor Mounir Amezrine en Appie Karouch.

Arnhemia trok nog meer het initiatief naar zich toe en kwam via treffers van Hannes Poppinghaus en Ferdi Raayen nog terug naar 4-3. De treffer van Raayen werd overigens gescoord na een uitstekende pass van doelman Mensink. Bij de inhaalrace tot 4-3 leek het wondertje er mogelijk in te zitten, maar na een dubieuze beslissing voor een vrije trap, van de verder uitstekend leidende scheidsrechter van de Beek, was het een gelopen zaak. Hieruit scoorde de thuisclub namelijk de 5-3. Toen daar ook vrij snel nog een penalty voor Eendracht overheen kwam was het beslist. De laatste treffer was nog voor Arnhemia en voor de statistiek.De werd overigens  gescoord door Hannes Poppinghaus en Arnhemia keerde teleurgesteld huiswaarts met een 6-4 nederlaag.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This