Te plichtmatig acterend Arnhemia pakt punt bij Veluwezoom

vv Arnhemia
3

De afgelopen twee weken speelden de mannen van trainer Marlon Keizer tegen potentiële titelkandidaten en moest beide malen ook de punten aan hen laten. Vandaag komt Veluwezoom naar sportpark “de Bakenhof” en dit zijn twee, op het eerste gezicht, gelijkwaardige ploegen. Keizer had vandaag te maken met wat afwezigen en dan is het voor een trainer heerlijk om een brede en kwalitatieve selectie te hebben. Zo was er vandaag een debuut voor Lars van der Hijden, met een plaats op het middenveld. Arnhemia schiet als een raket uit de startblokken met een aantal doelgerichte en vooral snelle acties over de linkerflank.

De wedstrijd was al tien minuten oud, eer zich überhaupt een kansje voordeed. Een pass van de niet geheel fitte Huseyein Okal op Tom Rensink leverde gevaar op voor het doel van Veluwezoom. Kort daarna een kapitale fout in de verdediging van Arnhemia, maar door uitstekend ingrijpen van doelman Joey Mensink wordt erger voorkomen. Bij Arnhemia is blijkbaar niet iedereen bereid veel energie in de wedstrijd te steken. Duels worden vele malen niet of niet overtuigend genoeg aangegaan en dat leverde veel balverlies op. Ook de gastheren stelden daar niet al teveel tegenover, hoewel zij in de eerste helft wel degelijk de bovenliggende partij waren. Dat Veluwezoom uit het niets, door onoplettend handelen van Arnhemia, op 1-0 kwam zegt al genoeg. Dat betekende werk aan de winkel in de rust voor trainer Marlon Keizer.

Waarschijnlijk was Arnhemia tijdens de rust tot bezinning gekomen want de ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer. Voetballend werd het beter en ook was er meer beleving in de hele ploeg. Okal was achtergebleven in de kleedkamer en Robin Stout kwam hem vervangen. In de 55e minuut kwam Cihat Oczelik goed door over de linkervleugel en zijn strak teruggespeelde bal werd door uitblinker Driss Jeniyeh op waarde geschat en met de binnenkant in de verre hoek geplaatst: 1-1. Dat was het moment om door te drukken, maar om onverklaarbare reden werd het nivo van de eerste helft alweer snel bereikt. Door nog eens twee blessures aan de zijde van Arnhemia waren alle wissels dan ook verbruikt.

De wedstrijd werd er niet beter op en het initiatief ging opnieuw naar Veluwezoom, wat opportunistischer ging spelen door veelvuldig de lange bal te hanteren. Arnhemia hield zich met kunst en vliegwerk staande en kreeg zelfs in de 87e minuut een aantal mogelijkheden om de winst alsnog naar zich toe te trekken. Maar kort voor het einde was het aan de andere kant ook nog bijna raak. Doch opnieuw was de alerte Joey Mensink daar om het gevaar in de kiem te smoren.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This