Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeek

vv Arnhemia

3

Arnhemia heeft na de verloren thuiswedstrijd afgelopen week tegen RVW (1-3) een turbulent weekje achter de rug. Om niet in detail te treden, heeft het wel de nodige consequenties gehad voor de personele bezetting, zowel binnen als buiten het speelveld. Het is aan een aantal welwillende mensen te danken dat we uiteindelijk de zaak weer voor zover mogelijk “op orde” hebben. Het is dan ook jammer dat we in de uitslag hiervoor niet zijn beloond, al is de positieve houding van het team natuurlijk al een winst.

De wedstrijd moest op een vreselijk slechte grasmat worden afgewekt, dat goed voetbal in ieder geval onmogelijk maakte voor beide partijen. De eerste de beste aanval in de 3e minuut van de thuisclub was meteen al raak: 1-0. De wedstrijd ging grotendeels redelijk gelijk op, al was GSV in de eerste helft meer op onze helft te vinden. Aanvallend heeft Arnhemia in deze fase te weinig kunnen brengen. Je zag dat het team de tijd nodig had om een juiste balans te vinden, omdat er nieuwe mensen op een aantal vreemde posities kwamen te spelen. Maar de wil om te winnen en voor elkaar te knokken was er; dat was positief. In de 34e minuut moest doelman Patrick Balk zich strekken om een grotere achterstand te vermijden. Kort voor rust neemt Damian de Kievied een afvallende bal in een keer op de schoen en ziet de bal helaas net naast gaan. Dat zou een mooie opsteker geweest, zo vlak voor rust.

Na rust komen dezelfde elf weer op het veld, dus geen aanleiding voor trainer Ferdinad Klotz om al te wisselen. Toch is het in de 53e minuut weer GSV dat, bij een snel uitgevoerde counter, de score weet op te voeren. Een bal van de rechterflank wordt prima voorgelegd en de ruim aanwezige lengte van GSV is hier bepalend: 2-0. Deed Arnhemia aanvallend dan helemaal niets? Jazeker wel, in de 64e minuut wordt Cihat Ozcelik op links vrijgespeeld en zijn lage harde schuiver wordt dit keer wel uitstekend gepakt door de verder matige doelman van de thuisclub. GSV dat duidelijk de beste en de meeste kansen heeft gehad, werd in de 67e minuut opnieuw gevaarijk, maar een perfecte sliding van Erik Jan Veldhuizen voorkomt erger. Toen onze terrier Tim Janssen er in de 76e minuut op een prachtige wijze 2-1 van maakte, was er hoop op nog meer. De pijp bij de meesten was echter leeg en we konden niet echt gevaarlijk meer worden. Patrick Balk redde ons nog een keer in de laatste minuten en daarmee was de eindstand van 2-1 ook bereikt. Misschien maakte de thuisclub wel de meeste aanspraak op de winst, maar ik ben zeer content en trots op onze instelling als “team”.  

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemia

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemiavv Arnhemia De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal en dat is meestal een heel slecht voorteken. En dat bleek ook dit keer zo te zijn. Arnhemia heeft het eerste kwartier alleen maar achter de tegenstander aangelopen en...

Lees meer

Arnhemia wint opnieuw na spannend duel

Arnhemia wint opnieuw na spannend duelvv Arnhemia Arnhemia lijkt de smaak van een overwinning goed te bevallen en pakt de drie punten in een, belangrijk duel, in de onderste regionen van de 4e klasse D. Het begin van deze wedstrijd was voor Arnhemia veel belovend,...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This