Persoonlijke fouten worden Arnhemia fataal tegen SC Westervoort

vv Arnhemia

3

Na de forse nederlaag van vorige week en het daarbij vertoonde spel, hadden de mannen van trainer Marlon Keizer iets goed te maken voor zichzelf en het thuispubliek. Het betekent vandaag aansluiten bij de middenmoot of wegzakken naar de onderste regionen. Ondanks het feit dat er zich in de eerste 10 minuten van de wedstrijd niets noemenswaardig voordeed, zag ik wel een gretig Arnhemia. Het eerste wapenfeit in de wedstrijd was voor Arnhemia door een afstandschot van Huseyin Okal, die vandaag vanaf de rechterflank opereerde. Hierdoor werd Hannes Poppinghaus op het middenveld geposteerd en dat pakte, zeker in de eerste helft, goed uit. In de 26e minuut is Okal zijn directe tegenstander met een sublieme passeeractie te snel af; zijn voorzet is precies op maat en wordt diagonaal binnengekopt door Mogies Edan: 1-0.

Westervoort was wel degelijk op enkele momenten gevaarlijk, maar tot echte kansen kwamen zij in de eerste helft niet. De eerste balcontacten in de tweede helft leidde bijna tot een tweede goal voor de thuisclub. De uitstekende acterende Lars van der Hijden schiet van grote afstand op de lat. Deze poging had een beter lot verdiend. De wedstrijd wordt wat harder en grimmiger, hierbij worden de gasten duidelijk vanaf de bank opgezweept.

Tevens wordt vanaf de bank iedere beslissing van de scheidsrechter met afkeuring begroet. Westervoort komt in de 55e minuut op gelijke hoogte, waarbij een duidelijk verdedigende fout de grondslag is. Eenzelfde situatie doet zich enige tijd later opnieuw voor en opeens staan we met 1-2 achter. Tot dat moment hadden we nauwelijks wat weggegeven en ineens liepen we achter de feiten aan. Dan zit het ook tegen als, de verder prima acterende scheidrechter, tot tweemaal toe een handsbal binnen de beruchte lijnen van Westervoort niet zag dan wel wegwuifde als niet opzettelijk. Trainer Keizer brengt vers bloed in met Maikel Peters, Mustafa Yildiz en Mounir Amezrine.

De ploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker en er deden zich zeker meerdere mogelijkheden voor, maar helaas voor Arnhemia komen we niet tot scoren. Als even later de gasten met een magistraal doelpunt de 1-3 binnenschieten lijkt het feit definitief beslecht. Ver in blessuretijd valt ook nog de 1-4 en daarmee valt de nederlaag echt te te hoog uit. Arnhemia speelde grote delen van de wedstrijd eigenlijk best goed, maar was, zeker in de tweede helft, niet scherp in de afwerking en het is spijtig te moeten constateren dat persoonlijke fouten ons vandaag de das om hebben gedaan.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This