Opnieuw een forse nederlaag voor Arnhemia

vv Arnhemia

3

Arnhemia is nog steeds niet veilig en daarmee niet zeker van klassebehoud in de 4e klasse. Zolang de concurrentie geen punten pakt is er niets aan de hand, maar daar moet de ploeg niet vanuit gaan. Vandaag staat er een tegenstander tegenover Arnhemia, die in een sterke fase zit en de afgelopen wedstrijden weinig of geen punten heeft laten liggen. Zij blijven zo meedoen voor de prijzen. Arnhemia moet derhalve gewaarschuwd zijn en zeker na de thuiswedstrijd tegen GVA van vorige week. Tussentijds werd met goed voetbal voor de Arnhem Cup nog van streekgenoot ESA gewonnen. Kortom, voetballend vermogen is er wel degelijk, maar dat is zeker tegen een ploeg als Angeren onvoldoende.

Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat de gasten veel scherper aan het duel beginnen dan de mannen van Marlon Keizer. Zij verzuimen al in de 4e minuut een opgelegde mogelijkheid voor open doel te verzilveren. Zodoende blijft een vroege achterstand achterwege. Arnhemia stelt hier te weinig tegenover. Het was dus wachten op een tegentreffer en die viel al vroeg, in de 12e minuut. Een hoge voorzet wordt bij de tweede paal binnengeknikt.

Korte tijd later wordt het zelfs al 0-2 als de bal op de stip gaat. De vandaag uitstekend keepende Patrick Balk was hierbij kansloos. Arnhemia komt in een korte fase er voetballend vaker uit en hierdoor is de eerste snelle aanval al kansrijk. Hier wordt echter Driss Jeniyeh onreglementair binnen de zestienmeter ten val gebracht en ook hiervoor wordt een penalty gegeven. Dat karwei is zoals gebruikelijk voor aanvoerder Maikel Peters en hij schiet ook onberispelijk binnen: 1-2.

De voetballende opleving bleek zoals gezegd van korte duur. Angeren pakte snel het heft weer in handen en in de 39e minuut is een snel uitgevoerde en goed uitgespeelde aanval succesvol: 1-3.

Op slag van rust is het toch nog bijna 2-3, maar de bal van de uitstekend spelende nestor Driss Jeniyeh gaan net aan de verkeerde kant van de paal voorbij. Het geloof was er eigenlijk nog best wel en we zouden na rust met een windvoordeel kunnen spelen, maar in enkele minuten van de tweede helft was de wedstrijd al eigenlijk definitief beslist.

Angeren weet in een tweetal minuten twee keer doel te treffen en de stand op 1-5 te zetten. Zeker toen halverwege Michael Ossenbruggen ook nog eens met rood van het veld moest, was het gelopen. Arnhemia voetbalde eigenlijk alleen nog om de schade beperkt te houden en daar slaagde men deels in. Hierbij was ook nadrukkelijk de hulp nodig van de sterk acterende doelman Patrick Balk.

De eindstand werd uiteindelijk nog 1-6 en dat was ook een meer dan verdiende overwinning voor de gasten uit Angeren.

Sjaak Bouwmeister

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Arnhemia in laatste thuisduel opnieuw puntloos

Opnieuw een forse nederlaag voor Arnhemia vv Arnhemia Met nog maar een duel te gaan is Arnhemia er nog steeds niet in geslaagd zich definitief veilig te spelen in de 4e klasse. De wedstrijd van vandaag tegen de gasten uit Giesbeek ging opnieuw verloren. Dit keer met...

Lees meer

Wedstrijd met deze uitslag behoeft weinig woorden

Wedstrijd met deze uitslag behoeft weinig woorden vv Arnhemia Arnhemia zou zich in de wedstrijd tegen Westervoort, na de overwinning van vorige week, definitief veilig kunnen spelen. Dat was althans de bedoeling, maar het liep even iets anders. Arnhemia is voetballend...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Meiden VoetbalZaterdag Schaterdag

Wist je dat Lieke Martens ooit begon tussen de jongens in een dorp in Limburg? Inmiddels speelt ze haar wedstrijden in de Spaanse zon en heeft ze bijna 1 miljoen volgers op Insta.

Arnhemia wil het meidenvoetbal in Arnhem graag een extra boost geven door volgend seizoen (2019-2020) met een meidenteam van start te gaan. Ooit waren de dames van Arnhemia een bekend elftal in de regio. Als jij het leuk vindt om met vriendinnen te komen voetballen onder deskundige begeleiding, nodigen we je graag uit om je aan te melden. Wat natuurlijk extra leuk is, is dat je nieuwe vriendinnen voor het leven maakt.

Ouders zijn ontzettend welkom tijdens trainingen en wedstrijden. Misschien bloeien tussen de ouders ook wel leuke nieuwe vriendschappen op…

Super leuk als je erbij bent vanaf volgend seizoen en misschien word jij wel de nieuwe Lieke. Dat hoeft trouwens niet hoor. Bij onze club staat plezier voorop. Prestaties zijn leuk, maar alleen maar omdat prestaties het plezier vergroten.

Lid worden?
Shares
Share This