Opmerkelijk makkelijk en veel scorend Arnhemia verrast CHRC

vv Arnhemia

3

De gastheren van vandaag staan veilig in de competitie en kunnen ook in de periode geen prijs meer pakken. Voor Arnhemia speelt er één belangrijke zaak: klassebehoud. Arnhemia is niet geheel compleet, maar dat geldt ook voor de gastheren van vandaag. Verder lopen er bij de mannen van trainer Marlon Keizer velen met pijntjes en het is dan ook afwachten of menigeen de wedstrijd kan volbrengen. In het belang van het team wordt hierbij misschien net iets meer risico genomen.

In de thuiswedstrijd tegen CHRC werd het nog een monsteruitslag en werd Arnhemia vernederd met 2-8. De wedstrijd van vandaag werd gespeeld op een van de betere velden van de afgelopen maanden. De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op en Arnhemia liet de bal snel goed rond gaan en was hierbij geduldig in het vinden van de openingen in de vijandelijke verdedigingslinie.

In de 7e minuut ziet nestor Driss Jeniyeh een opening en hij bedient de snelle Cihat Ozcelik op de linkerflank. Deze blijft rustig aan de bal en schuift de bal heel beheerst onder de doelman door voor de 0-1. Enkele minuten later is het zelfs al 0-2, als opnieuw Ozcelik een beoordelingsfout in de verdediging van CHRC genadeloos afstraft. Ongekend: een 0-2 voorsprong en je ziet meteen dat het team hier vertrouwen uit put en meer bereidheid toont, als het nodig is, om vuile meters te maken. Zelfs de mannen met een iets mindere conditie tonen hun goede wil.

Het zegt genoeg dat CHRC pas in de 17e minuut de eerste mogelijkheid krijgt die gelukkig voor Arnhemia wordt gemist. In de 36e minuut wordt het nog rooskleuriger als ons goudhaantje van vandaag, Cihat Ozcelik, een kapitale fout in de laatste lijn van CHRC afstraft en 0-3 op het scorebord zet.

Arnhemia blijft geconcentreerd voetballen en dat geldt zeker voor de opnieuw uitstekend acterende doelman Joey Mensink. Natuurlijk gaan er ook dingen fout, maar dan zie ik toch de bereidheid om te herstellen en voor elkaar te knokken. Toch was er op de bank nog steeds niet de zekerheid van een gelopen wedstrijd. Dit ondanks dat de ruststand van 0-3 in ons voordeel was.

Maar als direct na de hervatting opnieuw Ozcelik uit een pass van Huseyein Okal de 0-4 laat aantekenen moet het een gelopen race zijn. We geven niet veel weg en CHRC drong ook niet echt meer aan, al weten zij in de 67e minuut toch nog de 1-4 te maken.

Arnhemia gaf de gastheer niet de illusie dat er wat te halen viel vandaag want direct na de spelhervatting is het onze terriër Appie Karrouch, die goed doorgaat en tot zijn eigen verbazing een vrije doortocht creëert door zijn snelheid. Na deze lange rush heeft hij blijkbaar ook nog de rust om heel beheerst de 1-5 te scoren.

Mannen, een heel verdiende en tevens nuttige overwinning. Dit moet het klassebehoud reeds inluiden, al is het rekenkundig nog niet helemaal zeker. Proficiat met deze teamprestatie.

Sjaak Bouwmeister

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeek

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeekvv Arnhemia Arnhemia heeft na de verloren thuiswedstrijd afgelopen week tegen RVW (1-3) een turbulent weekje achter de rug. Om niet in detail te treden, heeft het wel de nodige consequenties gehad voor de personele...

Lees meer

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemia

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemiavv Arnhemia De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal en dat is meestal een heel slecht voorteken. En dat bleek ook dit keer zo te zijn. Arnhemia heeft het eerste kwartier alleen maar achter de tegenstander aangelopen en...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This