Matig Arnhemia schenkt DVV de periodetitel

Arnhemia, dat de twee laatste competitiewedstrijden winnend had afgesloten en tevens tijdens de gedwongen rustperiode een goede oefenwedstrijd had afgeleverd, keek dus vol vertrouwen uit naar de wedstrijd vandaag tegen koploper DVV. Achteraf gezien leek dat vertrouwen wellicht ongepast, want DVV was vandaag op alle fronten de bovenliggende partij. De wedstrijd leek na 10 minuten al gespeeld te zijn, omdat de gasten al in de 5e en ook nog eens in de 9e minuut het net al wisten te vinden en dus al snel op een 0-2 voorsprong stonden. DVV liet er geen gras over groeien en presenteerden zich duidelijk als kampioenskandidaat nummer 1.

Met veel beweging in de gehele ploeg en gecombineerd met een razendsnelle omschakeling, lieten zij de mannen van trainer Marlon Keizer al snel achter de feiten aanlopen. Maar Arnhemia heeft ook al vaker karakter getoond dus waarom dus ook vandaag niet, na dit slechte begin. Zo komt Arnhemia in de 23e minuut toch via een doelpunt van Stefan Bierman terug in de wedstrijd 1-2. Hij werd in de gelegenheid gesteld door Lars van der Hijden, die over de rechterflank doorkwam en een perfecte voorzet afleverde.

In deze fase wist Arnhemia zich voetballend wel enigszins te herstellen, maar toen in de 33e min. DVV uit een corner ongestoord de 1-3 mochten inkoppen, was de teleurstelling opnieuw groot. Kort voor rust waren er nog wel een paar uitstekende acties over de linkerflank via Cihat Ozcelik maar dat leverde uiteindelijk geen doelpunten op. De 1-3 was dan ook de ruststand. Arnhemia kwam uiteraard met alle goede bedoelingen uit de kleedkamer en toonde dat al direct na rust middels een vlammend afstandschot van Lars van der Hijden, maar dat ging net voorbij aan het doel.

Doelman Joey Mensink behoedde ons in de periode daarna, via een aantal uitstekende reddingen, voor een grotere achterstand. Arnhemia had wel veel balbezit, maar wisten verder niet echt gevaarlijk meer te worden en door het opportunistische spel van de thuisclub, ontstond er ook meer ruimte voor DVV. Deze wisten daar meer dan uitstekend gebruik van te maken en liepen in het verdere verloop van de wedstrijd gemakkelijk uit naar een uiteindelijke 1-6 overwinning. DVV heeft vandaag, denk ik, duidelijk de tekortkomingen van Arnhemia blootgelegd. Daarmee is ook direct aangegeven dat de overwinning ook meer dan verdiend was.