Magistrale overwinning voor verrassend sterk Arnhemia

vv Arnhemia
3

Zondag 17 februari: Arnhemia trad aan tegen Ona`53 uit Wageningen, waarvan zij in de eerste helft van de competitie een flinke oorwassing kregen (3-7). De mannen van trainer Marlon Keizer hebben goed overwinterd. Dat was tegen DVV al zichtbaar en de daarop volgende winst op Eendracht. Gesteund door een zomers zonnetje, maar wel op een slechte grasmat, zou die lijn hopelijk doorgetrokken kunnen worden.

Arnhemia begon niet echt overtuigend aan de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam de ploeg steeds beter in de wedstrijd. Voetballend hebben de Arnhemmers beslist veel in hun mars, maar toch werden in de eerste helft te veel duels onnodig verloren. Beide teams hebben veel balverlies, mede ingegeven door het hobbelige veld.

In de 30e minuut lijkt Arnhemia verdiend op voorsprong te komen, maar helaas komt de harde kopbal van Stefan Bierman uit een vrije bal van Huseyin Okal op de lat. Enkele minuten later is het wel raak, dit keer uit een corner van diezelfde Okal. Nu kopt de jarige Mo Edan de bal tegen het net: 0-1. Arnhemia raakt op stoom en enkele minuten later volgt een uitstekend opgezette aanval via Bierman op de snelle Cihat Ozcelik. Zijn harde en laag ingeschoten bal wordt nog uit de korte hoek geranseld. Een in deze fase al sterk voetballend Arnhemia, verzuimt voor rust verder afstand te nemen. De sterk fluitende arbiter van vandaag liet enkele minuten doorspelen en dat werd Arnhemia fataal, want Ona komt in die periode terug tot 1-1. Vlak voor rust is natuurlijk op een psychologisch vervelend moment.

 

 

Dat deerde Arnhemia blijkbaar niet echt en toonde de tweede helft een enorm sterke mentale weerbaarheid. Een grandioze tweede helft volgde, waarbij naast inzet heel sterk en attractief werd gevoetbald. Dit kwam mede door een hele sterke teamprestatie. In de 54e minuut stuurt Okal de diepgaande Maikel Peters weg. Hij legt breed en daar weet goaltjesdief Bierman de 1-2 te scoren. Even later volgt een prachtige bal van Appie Karrouch op dezelfde Bierman, die ook dit keer heel beheerst de 1-3 aantekent. In de 69e minuut moet doelman Joey Mensink handelend optreden door een hard ingeschoten bal uit zijn doel te ranselen.

Arnhemia was heer en meester op het veld en maakte goed gebruik van de ruimtes die Ona noodgedwongen moest laten. Ona leek het hoofd in de schoot te leggen. Zeker na de 1-4 van Adnan Alkali die op aangeven van Maikel Peters kon scoren. Dat de thuisclub in de 90e minuut alsnog 2-4 maakt zou enkel voor de statistiek belangrijk zijn. Toch gebeurde er in de laatste minuten nog genoeg. In blessuretijd wist Stefan Bierman zijn hattrick te voltooien door na uitstekend combinatievoetbal tot scoren te komen: 2-5. Het slot was voor de lang geblesseerde Lars van der Hijden. Zijn comeback werd door hem zelf waardevol gemaakt door een assist op Maikel Peters. Lars wordt de vrije ruimte in gestuurd en lijkt zelf te gaan scoren, maar hij ziet in zijn ooghoeken aanvoerder Maikel Peters er beter voorstaan en laat hem de 2-6 aantekenen.

Jongens jullie hebben menigeen aangenaam verrast met het spel en zeker met deze ruime overwinning op vreemde boden. Proficiat!!

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This