Arnhemia doet uitstekende zaken met eerste thuisoverwinning

vv Arnhemia

3

Vandaag op het programma een uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKPSC uit Pannerden. Het zou geweldig zijn als, na de overwinning van vorige week, opnieuw de drie punten mee naar huis zouden gaan. Dat zou betekenen dat je voorzichtig naar de middenmoot kunt stijgen. Het gevaar voor vandaag is de mogelijke onderschatting van de tegenstander en daarvoor is dus herhaaldelijk gewaarschuwd. De gastheren hebben maar een schamel puntje, maar de laatste weken zijn het geen grote nederlagen geweest. De wedstrijd gaf ons al snel duidelijkheid en wel dat zij veel mensen achter de bal wilden houden en lange ballen op een snelle spits wilden spelen.

Arnhemia zet de tegenstander daardoor al snel vast en krijgt in de eerste minuten al de mogelijkheden om de score te openen, maar dat lukt dan helaas niet. Het lijkt er al snel op dat het een eenzijdige wedstrijd zou kunnen gaan worden. In de 11e min. is er al wel een geheel onnodige gele kaart voor Mo Edan en moet dus oppassen al zo vroeg in de wedstrijd. Dat in de 12e minuut RKPSC dan zijn eerste, maar meteen ook de beste mogelijkheid krijgt om op voorsprong te komen, moet een flinke waarschuwing zijn geweest. En dat was het ook. Eerst is er nog een afstandschot van Huseyin Okal, dat wordt gepareerd door de doelman, maar een minuut later is daar dan toch de verdiende openingstreffer voor Arnhemia. Het is Cihat Ozcelik die de bal hard, via een medespeler in het dak van het doel schiet 0-1.

Arnhemia heerst en het is uit een spelhervatting uiteindelijk waaruit de 0-2 tot stand komt. Huseyin Okal legt een vrije trap met veel snelheid en niet onbelangrijk, met de nodige precisie in de kruising, buiten bereik van de doelman. Dan wordt Edan naar de kant gehaald en komt Lars van der Hijden hem op het middenveld vervangen. En na een half uur spelen is het de beurt aan spits Stefan Bierman die met een afstandschot de 0-3 voor zijn rekening neemt. Heel fijn te weten dat Bierman sinds vorige week het vijandelijke doel weer weet te vinden. Arnhemia speelt ook na de thee opnieuw op de helft van de tegenstander en RKPSC weet zich geen raad. Arnhemia is technisch en tactisch duidelijk vaardiger, maar het lijkt wel of de scherpte en concentratie af en toe niet optimaal meer is en dat is jammer.

Dat is misschien ook wel de oorzaak van de tegentreffer in de 61e min., waarbij een grove fout per direct wordt afgestraft en dus wordt de stand 1-3. Het klinkt wat vreemd, maar misschien moesten de mannen van trainer Marlon Keizer even worden wakker worden geschut. Want op eens is iedereen weer bij de les en het is een magistrale pass van Mustafa Yildiz op de positie kiezende Maikel Peters en de laatste pikt opnieuw zijn doelpuntje mee 1-4. Enkele minuten later is het, de uitstekend ingevallen, Lars van der Hijden die 1-5 laat aantekenen. Trainer Keizer wisselt nog maximaal en brengt Davy Hoogstraten en Hannes Poppinghaus voor respectievelijk Michael van Ossenbruggen en Cihat Ozcelik. Dat de scheidsrechter van dienst de bal nog eens, wel heel gemakkelijk, na een corner en daarbij een klein duwtje zag, op de stip legde is voor de statistiek en zo wordt de eindstand 2-5. Op zichzelf een prima wedstrijd, waarbij bij vlagen goed werd gespeeld, maar gelukkig was RKPSC vandaag onze tegenstander. Volgende week tegen DVV zal er beslist een andere en betere tegenstander staan. Proficiat mannen.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This