Doelman Klotz dirigeert Arnhemia naar hun eerste overwinning

vv Arnhemia

3

Met de kop van dit verslag noem ik direct “the Man of the Match”, want daarmee verwoord ik de mening van menig speler. Hiermee wil ik de rest van het team zeker niet tekort doen, want er waren vandaag duidelijk tekenen van een “TEAM” zichtbaar. Het blijft voor trainer Mo Edan telkens weer een puzzel om het juiste team samen te stellen. Enkele lang geblesseerden keerden terug en aanvoerder Mitch Jurriens was er gelukkig weer bij. Ondanks dat sommigen een ruime trainingsachterstand hebben, is er vandaag voor elkaar gebikkeld en gestreden. Zoals onze huismascotte Rafic wel vaker aanhaalt: “Goed voetballen kan niet iedereen, hard werken kan wél iedereen!” En zo geschiedde vandaag.

Het voetbalt natuurlijk een stuk makkelijker als je op voorsprong komt en dat gebeurde al in de 15e minuut. Een schot van Huseyein Okal wordt geblokt en komt voor de voeten van spits Germain Leming en deze schiet de bal laag en zuiver geplaatst in de verre hoek, buiten bereik van de doelman. Vanaf het begin staat de verdediging onder leiding van aanvoerder Jurriens uitstekend. Hierbij wordt hij veelvuldig ondersteund door de steeds coachende Klotz. In de 25e minuut laat de sterk acterende Okal (niet voor niets “De Messi van Arnhem-zuid”) een splijtende pass van zijn voet vertrekken en zet daarmee Tim Janssen bijna vrij voor de doelman. Helaas kan hij de bal net niet genoeg controleren. Onze gasten leveren ook de nodige strijd en voetballen wat opportunistischer en hanteren meer de lange bal. Dat levert wel degelijk de nodige mogelijkheden op. In de 38e minuut krijgt Peeske een vrije trap te nemen. De bal wordt door een speler in de muur met de hand beroerd en de bal gaat terecht op de stip. Ferdinand Klotz staat erom bekend dat hij nog wel eens een pingel pakt en zo doet hij dat ook vandaag. Dit is een heel belangrijk moment geweest in de wedstrijd, kunnen we achteraf zeggen. We kunnen nu in ieder geval de rust in met een 1-0 voorsprong.

De stemming in de kleedkamer tijdens de rust was onherkenbaar en dus heel rustig. Als kort na rust in de 49e minuut Okal zijn specialiteit van een perfecte trap opnieuw toont en een vrije trap grandioos in de kruising schiet, blijft de positieve instelling in het team. De voorsprong blijkt als prima doping te werken voor het team. Enkele jongens zaten er zichtbaar doorheen en Edan verbruikte vandaag dan ook drie wissels en ook zij voerden allen hun taken uit. Sterker nog, zij versterkten op dat moment het team en zo moet het ook zijn. In minuut 58 volgt opnieuw een onnavolgbare passeeractie van Okal en hij ziet dit keer Cihat Ozcelik er beter voor staan. Hij legt de bal af en Ozcelik schuift de bal in het lege doel voor de 3-0. Toch heeft Peeske ook mogelijkheden, maar steeds waren de ogenschijnlijk magnetische handen van doelman Klotz er verantwoordelijk voor dat de nul gehandhaafd bleef. Zelf een beetje geluk met een bal op de lat wordt blijkbaar afgedwongen. In de 67e minuut wordt het zelfs nog 4-0 als de ingevallen Awder Hassan Appie Karrouch wegstuurt. De gretige Karrouch pikt de bal net voor de verdediger weg en koerst alleen op het vijandelijke doel af. En als een volleerde spits blijft hij cool en scoort heel beheerst. Het laatste gevaar van Peeske is een indirecte vrije bal binnen de 16-meter en ook hier zie je de wilskracht van Arnhemia om die bal koste wat het kost te blokken en tot corner te verwerken.

Mannen, een verdiende overwinning en het geeft ongetwijfeld een fijn gevoel voor ons allemaal en voor trainer Edan in het bijzonder. Dit smaakt naar meer en hoop tevens dat het een kentering teweeg kan brengen binnen de gehele selectie. Proficiat!!!

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeek

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeekvv Arnhemia Arnhemia heeft na de verloren thuiswedstrijd afgelopen week tegen RVW (1-3) een turbulent weekje achter de rug. Om niet in detail te treden, heeft het wel de nodige consequenties gehad voor de personele...

Lees meer

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemia

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemiavv Arnhemia De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal en dat is meestal een heel slecht voorteken. En dat bleek ook dit keer zo te zijn. Arnhemia heeft het eerste kwartier alleen maar achter de tegenstander aangelopen en...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This