De gewenste overwinning is een feit, maar zonder franje

vv Arnhemia
3

Een gewaarschuwd man telt voor twee is een gezegde en dat realiseerde men zich terdege bij Arnhemia. Bij aanvang van de competitie was Eendracht ook de tegenstander en werd toen al door Arnhemia als de potentiële degradatiekandidaat bestempeld. Maar dat hebben ze geweten en gingen toen met de staart tussen de benen naar huis met een fikse nederlaag. Dat zal ons vandaag niet opnieuw gebeuren, men was dus gewaarschuwd. Op het kunstgras werd het voor de aanwezige toeschouwers een draak van een wedstrijd. Er gebeurde best een en ander, maar van goed voetbal was helaas geen sprake. Arnhemia ging voortvarend van start, want de eerste scoringsmogelijkheid deed zich al in de 2e min. voor. Het is Cihat Oczelik die net voorlangs schiet.

Het overwicht is overduidelijk voor de thuisclub, maar Eendracht komt er een aantal malen uiterst gevaarlijk uit. Zo komen wij in de 11e minuut heel goed weg, omdat Eendracht een ogenschijnlijk makkelijke kans te scoren, onbenut laat. Arnhemia probeert wel in zijn spel te komen, maar is daarbij te slordig en te ongeduldig. En het feit dat het niet loopt wordt het steeds slordiger en verbaal onrustig in het veld. Dit overigens ook van de zijde van de gasten uit Arnhem.

In de 34e komt Arnhemia toch op een voorsprong, waarbij een uitstekende pass van Stefan Bierman op aanvoerder Maikel Peters aan ten grondslag ligt. Peters is in de kleine ruimte die hij heeft, uiterst koel en beheerst en lift de bal handig over de doelman 1-0. Direct na rust loopt Davy Hoogstraten tegen een gele kaart op en is Eendracht een aantal malen uiterst gevaarlijk in de counter. Het is opnieuw doelman Joey Mensink die heel alert en attent is en ons op de 1-0 voorsprong weet te houden.

Trainer Marlon Keizer gebruikt in de tweede helft al zijn beschikbare wissels. Het is een van de wissels, Mounir Amezrine die bepalend is bij de tweede goal. In de 76e min. geeft hij de beslissende pass op Maikel Peters die daaruit zijn tweede doelpunt maakt en Arnhemia op een veilige 2-0  brengt. Korte tijd later is de wedstrijd echt beslist als Peters dit keer de voorzet aflevert en Stefan Bierman niet zelfzuchtig is, maar panklaar terugkopt op Driss Jeniyeh en hij zorgt voor de 3-0. Er gebeurde daarna nog wel het een en ander, maar de stand bleef in elk geval ongewijzigd, in deze toch kwalitatief arme maar sportieve wedstrijd. Arnhemia is uiterst tevreden met de volle buit en geeft zich daarmee wat extra lucht in de competitie op de ranglijst.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This