Blamerende en beschamende nederlaag voor Arnhemia

vv Arnhemia
3

Zondag 24 februari 2019 – De schitterende overwinning van vorige week in Wageningen bij Ona `53 zou pas echt waardevol zijn, wanneer zondag gewonnen zou worden van HC`03 op onze eigen sportpark “De Bakenhof”. Met alle goede bedoelingen wordt aan de wedstrijd begonnen, maar dan is het in de eerste minuut al raak voor HC `03. Uit de eerste hoekschap van de wedstrijd wordt de bal schitterend en buiten bereik van doelman Joey Mensink in de kruising gekopt. Arnhemia is nog bezig met het verwerken van deze tegenslag en misschien kan daardoor HC opnieuw koppend de 0-2 al scoren. We schrijven hier de 7e minuut. Alsof die tegenslag al niet genoeg was, raakt spits Stefan Bierman geblesseerd met naar alle waarschijnlijkheid een ernstige knieblessure. Kermend van de pijn verlaat hij het speelveld.

Arnhemia blijkt in staat om meer grip op de wedstrijd te krijgen en raakt in deze fase zelfs, na een uitstekend opgezette aanval, de paal. Na een half uur krijgt Arnhemia loon naar werken en weet de aansluitingstreffer te produceren. Een schot van Koray Ucar komt via de lat terug het veld in. Mo Edan reageert het snelst en schiet de bal tegen het net voor de 1-2. Kort daarna lijken we zelfs nog op gelijke hoogte te komen, maar een schot van Cihat Ozcelik wordt tijdig door een verdediger geblokt. Tot aan de rust weet Arnhemia wel meer het initiatief naar zich toe te trekken, maar HC blijft in de counter levensgevaarlijk.

De tweede helft zou van een ander kaliber worden, zeker toen onze gasten in de 56e minuut, na een groot misverstand in onze verdediging, op 1-3 kwamen. De wedstrijd werd rommelig en de arbiter móest wel handelend optreden en begon gele kaarten uit te delen. Gelukkig bleef er wel degelijk gevoetbald worden. In de 68e minuut kon de ingevallen Lars van der Hijden nog bijna een voorzet van Maikel Peters koppend verzilveren. In de 73e minuut komen de gasten zelfs op 1-4. De eindstand wordt uiteindelijk 2-4 omdat de arbiter de bal nog eens op de stip legde en een strafschop is aan Maikel Peters vaak wel besteed.

De wedstrijd werd heel rommelig en er werden een aantal overtredingen gemaakt. Reden voor de scheidsrechter om bij de eerstvolgende overtreding de rode kaart te tonen. Misschien was deze overtreding maximaal geel waard. Dan zul je zien dat een verkeerde speler de kaart krijgt voorgeschoteld, heel jammer. Dat leidde tot flink wat protesten in het veld en het werd daardoor heel onoverzichtelijk voor de scheidrechter. Deze bleef heel verstandig aan de zijlijn observeren en besloot de wedstrijd, met nog enkele minuten op de klok, definitief te beëindigen. Jammer dat het op deze manier tot een einde is gekomen van een op zich geen onsportieve wedstrijd. Ook vanuit beide dugouts is geen onvertogen woord gevallen.

We willen namens iedereen bij Arnhemia onze teleurstelling uitspreken over het tumult aan het einde van de wedstrijd. Zeker voor onze gasten, de scheidsrechter en welwillende toeschouwers moet het een teleurstellende middag geweest zijn. Dat betreuren we enorm. Het bestuur van Arnhemia overlegt met alle partijen (waaronder de tegenstander, de KNVB en technische staf) om op alle gebeurtenissen passend te acteren.

Sjaak Bouwmeister en Nan van Grootel

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This