Arnhemia wint opnieuw na spannend duel

vv Arnhemia

3

Arnhemia lijkt de smaak van een overwinning goed te bevallen en pakt de drie punten in een, belangrijk duel, in de onderste regionen van de 4e klasse D. Het begin van deze wedstrijd was voor Arnhemia veel belovend, omdat zij direct het initiatief namen en kort in de duels zaten. Er deden zich ook direct een aantal goede mogelijkheden voor. In het doel vandaag niet de geblesseerde Andy Bonaparte en ook niet de geblesseerde Ferdinand Klotz, maar wel terug in het doel Patrick Balk.

Mitch Jurriens knalde al na enkele minuten voorlangs en de vaak onnavolgbare Huseyein Okal verzuimt om een van zijn acties doeltreffend te bekronen. In de 6e minuut is het wel raak. Rewan Hamdaziz maakt ruim buiten de 16-meter de bal vrij en haalt nauwkeurig met zijn rechter uit buiten bereik van de doelman van Loo: 0-1. De scheidsrechter drukt al na een kwartier een duidelijke stempel op deze wedstrijd en werd daarmee ook de meest opvallende man van vandaag. In de 20e minuut krijgt Arnhemia een corner te nemen door Okal en via een aantal contacten belandt de bal voor de schietgrage voeten van Germain Lenting: 0-2. Het spel wordt er niet beter op van beide kanten. Dat deert ons niet want de punten zijn, zeker vandaag, het belangrijkste. In blessuretijd van de eerste helft volgt een kopie doelpunt van de tweede.Oopnieuw eerst de corner waarbij Lenting opnieuw bij de tweede paal klaarstaat om deze kans te verzilveren: 0-3.

Met deze ruststand denk je aan een gelopen wedstrijd, maar dat liep toch net even anders. De 2e helft was nog geen minuut oud of Loo heeft de aansluittreffer al te pakken en heeft daarmee het geloof in de wedstrijd terug. Als dan enkele minuten later zelfs de 2-3 valt, weet je dat het alsnog onnodig een heel moeilijke wedstrijd gaat worden. Dat Arnhemia meer voetballende kwaliteiten heeft dan Loo is overduidelijk, maar nu komt het op mentaliteit en strijd aan en daarin is Loo vandaag ongetwijfeld de sterkste. Hiermee doe ik Arnhemia echt niet tekort want daar ligt nou eenmaal ons zwakke punt. Loo is daarom ook het gevaarlijkst in de omschakeling en wij hebben vaak te veel mensen voor de bal. Trainer Mo Edan verbruikt ook deze wedstrijd al zijn wissels en is daarmee ook gefocust op een overwinning. In de 62e minuut zien we de voetballende kwaliteit van Arnhemia weer bij een snelle uitbraak, waarbij Germain Lenting een crossbal op Cihat Ozcelik geeft en deze passt op Awder Hassan. Zijn uithaal is magistraal en valt buiten bereik van de lange doelman in de verre hoek: 2-4. Loo geeft zich zeker niet gewonnen en hanteert nog meer de lange bal en weet zowaar de 3-4 nog te maken. Daarna was het overleven voor de mannen van trainer Mo Edan. De scheidsrechter had ook nog eens 9 minuten extra speeltijd op zijn klok, maar ook die wisten wij ongeschonden door te komen.

Een welkome overwinning!! Proficiat mannen.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeek

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeekvv Arnhemia Arnhemia heeft na de verloren thuiswedstrijd afgelopen week tegen RVW (1-3) een turbulent weekje achter de rug. Om niet in detail te treden, heeft het wel de nodige consequenties gehad voor de personele...

Lees meer

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemia

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemiavv Arnhemia De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal en dat is meestal een heel slecht voorteken. En dat bleek ook dit keer zo te zijn. Arnhemia heeft het eerste kwartier alleen maar achter de tegenstander aangelopen en...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This