Arnhemia verliest wedstrijd ver in blessuretijd.

Arnhemia treedt vandaag aan tegen een van de titelkandidaten in de 4eklasse D en dat is Jonge Kracht uit het nabijgelegen Huissen. We mogen het bijna wel een derby noemen en met de grote schare van Huissense supporters langs de lijn, was het in ieder geval een prachtige entourage. Neem daarbij het prachtige zomerse weer en alle ingrediënten voor een lekker potje waren aanwezig.  Jonge Kracht was nog ongeslagen en kwam duidelijk voor de volle winst naar sportpark de Bakenhof. De gasten begonnen voortvarend aan deze wedstrijd en Arnhemia kon niet anders doen dan achter de tegenstander aan lopen.

Er ging niet direct veel fout maar de gezonde agressie was er wel bij de gasten en zo wonnen zij nagenoeg elk duel. Dat resulteerde al in de 9e minuut in een snelle counter over hun rechterkant en de voorzet daaruit werd diagonaal door Nick van der Ham binnengeschoten 0-1. Er veranderde niet veel in het wedstrijdbeeld en Jonge Kracht bleef de bovenliggende party. Zij zouden in de 18e min. bijna al de 0-2 binnen schieten na een kinderlijke fout in de achterste linie van Arnhemia, maar dat bleef ons gelukkig bespaard.

Na 20 min. komt Arnhemia geleidelijk wat beter in de wedstrijd en dat leidde in de 24e min. tot de eerste echte mogelijkheid voor Hannes Poppinghaus, maar ook hier was de doelman de winnaar. Na 30 min. werd Davy Hoogstraaten, al belast met een gele prent, gewisseld en komt Mustafa Yildiz in zijn plaats. Kort voor rust ziet de uitstekende leidende scheidsrechter op of net binnen de beruchte lijnen een handsbal van een van de Huissense verdedigers en hij bestraft dit met een penalty. Aanvoerder Maikel Peters is hiervoor de aangewezen man en hij stelt niet teleur en schiet de 1-1 binnen. Dit zou tevens de ruststand zijn. Jonge Kracht gaat na de thee duidelijk op zoek naar de volle winst en slagen er bijna in om in de 52e min. te scoren, maar dat wordt voorkomen door een opnieuw uitstekend acterende doelman Joey Mensink. Het is jammer dat de forse tegenwind ons in de tweede helft parten speelt. Een bal op de deklat in de 62e min. en kort daarop ook nog eens een opnieuw uitstekende redding van doelman Mensink behoedt Arnhemia voor een achterstand.

Jonge Kracht maakt op dat moment zonder twijfel de meeste aanspraak op de overwinning. Wel moet gezegd worden dat, op de eerste 20 minuten na, de mannen van trainer Marlon Keizer zich uitstekend hebben hersteld en bij vlagen hun eigen spel kunnen spelen. Arnhemia kreeg ook een aantal mogelijkheden, waarbij ook een tweetal afstandschoten van Koray Ucar en Mounir Amezrine. In de blessuretijd krijgt Koray Ucar, na een vloeiende combinatie, nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Dat zou misschien teveel van het goede geweest zijn, maar toch. Een dat het in de 95e minuut alsnog misgaan voor Arnhemia is natuurlijk heel zuur, omdat we een gelijkspel tegen Jonge Kracht als een overwinning gevierd zouden hebben.