Arnhemia verliest van een veel beter Groessen.

vv Arnhemia

3

Arnhemia toog dit weekeinde naar Groessen voor het competitievervolg. Dat betekent dat we moesten aantreden tegen de huidige koploper, zonder puntverlies. Veel meer informatie was niet voorhanden, maar wel dat het een sterk voetballend team betreft. Arnhemia kan, indien iedereen goed bij de les is, een voetballende tegenstander goed partij geven. Joey Mensink zag reeds in de 4e min.v an de wedstrijd, een direct genomen vrije bal, boven hem op de lat uiteenspatten.

Groessen speelt kort en in een hoog tempo en creëren hiermee meerdere kansen, waarbij doelman Mensink zich keer op keer kan laten gelden. Arnhemia is pas in de 20e minuut aan zijn eerste mogelijkheid toe. Linksachter Mustafa Yildiz haalt de achterlijn en zijn voorzet wordt ingeschoten door Koray Ucar, maar de doelman is op zijn hoede. Ook in de 28e min. een kansje, dit keer voor de goed van de tegenstander wegdraaiende Poppinghaus. Echter ook hier is de doelman alert en maakt zijn inzet onschadelijk.

Na een half uur spelen is het dan toch Groessen die de openingstreffer maakt. Tot drie keer toe komen wij te laat en de Groessense spits Joey de Haan is direct trefzeker   1-0. Jammer voor Arnhemia is, dat Koray Ucar kort voor rust het veld geblesseerd moet verlaten en wordt vervangen door Cihat Oszelic. Deze laatste krijgt kort voor rust al wel zijn eerste mogelijkheid, maar de stand blijft tot aan de rust ongewijzigd 1-0. De tweede helft was meer in evenwicht en stond de ploeg van trainer Marlon Keizer duidelijk beter. Dit ondanks het feit, dat direct na rust Groessen al dicht bij een tweede treffer was, ware het niet dat Joey Mensink met een aantal katachtige reddingen ons daarvoor wist te behoeden.

Arnhemia kwam er wel degelijk met enige regelmaat gevaarlijk uit en zo was het de ingevallen Mounir Amezrine, die Stefan Bierman op maat bediende, ook hier is de doelman van de gastheren de baas. Groessen koesterde de voorsprong en drong misschien was minder aan al moet ik hiervoor de credits ook wel aan Arnhemia geven. Tot in de 68e min. bleef Arnhemia geloven in de gelijkmaker, want toen scoorde Groessen, na een hoge bal, die achter onze verdediging viel en de doelman dit keer kansloos was 2-0. Enkele minuten later werd de wedstrijd definitief beslist toen een foutje van Arnhemia direct wordt afgestraft en verzilverd naar 3-0. Jammer dat de uitslag dan toch nog zo groot wordt en dat wij de enkele geboden mogelijkheden niet weten te benutten. Groessen was overduidelijk de betere ploeg en winnen dus verdiend, daar zal iedereen die de wedstrijd heeft gezien, het mee eens zijn.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This