Arnhemia verliest ook laatste wedstrijd, maar blijft in de 4e klasse

vv Arnhemia

3

Arnhemia is tot het laatste duel in spanning gebleven of zij komend seizoen wederom in de 4e klasse mogen starten. Arnhemia had het echter wel in eigen hand, want als er van Jonge Kracht gewonnen zou kunnen worden, hoefde we niet naar de concurrentie om te kijken. Ondanks dat de mannen uit Huissen zich reeds hebben geplaatst voor de nacompetitie, waren zij gespitst op een overwinning. Zij hebben een jonge talentvolle groep en konden daarom een aantal basisspelers rust geven.  Arnhemia heeft ook de beschikking over spelers met veel technische bagage, maar werden, naarmate de wedstrijd vorderde op het conditionele vlak verslagen.

De eerste helft was Jonge Kracht de bovenliggende partij, maar kon de ploeg van trainer Mo Edan er voetballend nog wel af en toe gevaarlijk uitkomen. De eerste echte kans voor Arnhemia deed zich bij een 0-0 stand pas voor in de 22e minuut. Het was Huseyein Okal die vrij opdook voor de doelman van Jonge Kracht, maar deze was een sta-in-de weg voor Okal. Jonge Kracht was meerdere keren gevaarlijk geweest, maar vonden steeds weer onze, opnieuw sterk acterende, doelman Joey Mensink op hun weg. Het was jammer dat er kort voor de rust een verdedigingsfoutje voor nodig was om alsnog op een 1-0 achterstand te komen.

Ondanks het feit dat Arnhemia een aantal tactische aanpassingen deed en daarmee aanvallender ging spelen, kwamen zij er in de tweede helft eigenlijk nauwelijks aan te pas. Dat de scheidsrechter van dienst de wedstrijd een tiental minuten heeft moeten onderbreken was jammer, in dit verder toch sportieve duel. De scheidsrechter was niet altijd even gelukkig met zijn beslissingen. Dat neemt niet weg dat je dat als speler zal moeten leren accepteren, want deze man is de baas.

Jonge Kracht en Arnhemia voetbalden de wedstrijd daarna netjes uit en de gastheren liepen nog uit naar een verdiende 3-0 overwinning. Achteraf bleek dat de nederlaag voor Arnhemia zonder consequenties bleef en dus klassebehoud definitief was, omdat ook DVV zijn sportieve plicht vervulde tegen onze enige concurrent Veluwezoom.

Rest mij om Jonge Kracht nog heel veel succes te wensen in de nacompetitie.

Sjaak Bouwmeister

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeek

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeekvv Arnhemia Arnhemia heeft na de verloren thuiswedstrijd afgelopen week tegen RVW (1-3) een turbulent weekje achter de rug. Om niet in detail te treden, heeft het wel de nodige consequenties gehad voor de personele...

Lees meer

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemia

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemiavv Arnhemia De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal en dat is meestal een heel slecht voorteken. En dat bleek ook dit keer zo te zijn. Arnhemia heeft het eerste kwartier alleen maar achter de tegenstander aangelopen en...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This