Arnhemia toont zijn ware gezicht en wordt hiervoor beloond.

vv Arnhemia
3

Arnhemia gaat vandaag op bezoek bij GSV`38 in Giesbeek en wil heel graag de ongeslagen status van de gastheren doorbreken. Na twee forse nederlagen moest er wat gebeuren en na enkele gesprekken en wat aanpassingen in de veldbezetting zou het tij gekeerd moeten kunnen worden. De goede wil was er en nu de praktijkuitvoering daarvan vandaag op de groene mat. Bij aanvang zie je eigenlijk al direct een verschil van de spelopvatting. Veel beweging en lopende mensen en kort en scherp in de duels. Arnhemia overbluft de gastheren lijkt het, zij moesten het antwoord bij aanvang dan ook schuldig blijven.

In de 6e min. begint er een aanval bij de, dit seizoen debuterende Driss Jeniyeh, hij stuurt Cihat Ozcelik de diepte in en zijn voorzet belandt op het kopgrage hoofd van Stefan Bierman. Zijn doelpoging komt helaas via de binnenkant van de paal het doel uit. GSV heeft pas in de 21e min. een opgelegde mogelijkheid, maar daar staat doelman Joey Mensink voor en pareert de inzet. Kort daarop is het weer een prima opgezette aanval van het uitstekend spelend Arnhemia en het is Bierman, die dit keer de bal net over het vijandelijke doel ziet gaan. Het lijkt wachten op het verdiende openingsdoelpunt.  De volgende mogelijkheid komt uit een voorzet van Appie Karrouch en hij ziet de vrijstaande Hannes Poppinghaus. Ook zijn doelpoging brengt niet het gewenste resultaat, want alleen maar een corner is het resultaat. In de 32e min. een van de spaarzame aanvallen van GSV deze wordt onschadelijk gemaakt door doelman Mensink, hierbij komt de aanvaller in tweede instantie ten val.

De scheidrechter is tot verbazing heel resoluut en wijst naar de stip. Dit buitenkansje laat de thuisploeg zich niet voorbij gaan en komen tot scoren 1-0. Tot dat moment volkomen tegen elke verhouding in, maar in dezelfde minuut komt er gerechtigheid als Mo Edan de 1-1 al tegen het net kopt. Kort voor rust komen wij nog een keer goed weg als aanvoerder Peters de bal van de doellijn weet te halen. De tweede helft pakken wij het nog energieker aan en zetten GSV vast op eigen helft en toch krijgen zij via de counter de eerste mogelijkheid weer. Gelukkig komen ook zij dit keer niet tot scoren. Na in de rust met elkaar gesproken te hebben om voorzichtig te zijn met domme kaarten is het toch in de 58e min.

raak en loopt Mo Edan tot twee keer toe tegen een gele prent aan en kan vertrekken. Voor Arnhemia betekende dat bijschakelen voor de andere overgebleven spelers en aanvoerder Peters neemt hierbij het voortouw en hij komt in de 62e min. in een, voor hem ideale schietpositie en weet de doelman met een harde lage schuiver te verschalken 1-2.  Na enkele wisselingen te hebben toegepast voor de leeggespeelde Ozcelik, Poppinghaus en ook spits Bierman was het laatste kwartier billenknijpen. Een aantal beslissende reddingen van doelman Mensink waren nodig. Het geluk was hierbij ook een beetje aan onze zijde, maar ik zou de verdediging en eigenlijk het hele team te kort doen om te melden dat de overwinning alleen op basis van geluk tot stand is gekomen. Mannen een geweldige teamprestatie waarop ik en de rest van de staf en hopelijk jullie zelf ook trots mogen zijn. Proficiat.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This