Arnhemia toont ware gezicht met een klinkende overwinning

vv Arnhemia
3

Arnhemia toonde afgelopen zondag veel veerkracht na een turbulente week. De wedstrijd van vorige week tegen HC `03 heeft veel sporen nagelaten. Allereerst natuurlijk de uiterst vervelende blessure van Stefan Bierman en afgelopen week kwamen daar nog eens blessures bij van aanvoerder Maikel Peters en Huseyein Okal bij. Ook kregen we te maken met schorsingen van een aantal basisspelers. Al met al miste trainer Marlon Keizer maar liefst zes basisspelers.

Op het programma stond de ontmoeting met Groessen, een van de beter voetballende teams in 4D. De omstandigheden waren uiterst moeilijk voor beide teams om tot goed voetbal te komen. Een straffe wind stond recht over het veld en wij begonnen met de wind in onze rug. Ondanks de vele afwezigen stond er gewoon een uitstekend elftal. Allemaal uitstekende voetballers maar de meeste met de weinig trainingsarbeid in de benen. Hopelijk zou ons dat niet opbreken. Groessen voetbalde dus tegen de straffe wind in en eerlijk gezegd had ik gedacht dat zij daar wat slimmer mee om zouden gaan en er voetballend meer mee zouden kunnen. De eerste mogelijkheid is in de 5e minuut wel voor Groessen, doch het schot van zestien meter werd uitstekend geblokt. In de 18e minuut wordt Lars van der Hijden door Tom Rensink weggestuurd met een op maat gesneden dieptepass, maar van der Hijden is te gehaast en mist. In de 28e minuut wordt bij een spelhervatting van de doelman van Groessen goed druk gezet. Het is Cihat Ozcelik die de bal hard en laag binnenschiet voor de 1-0. Arnhemia was welhaast verplicht om voor de rust meer afstand te nemen om de kans op een eindoverwinning mogelijk te maken. Het windvoordeel zou optimaal benut moeten worden. Eerst noteren we nog een schot op de paal van Ozcelik, voordat Mounir Amezrine in de 33e minuut met een prachtige lob voor de 2-0 zorgt. Het is slechts enkele minuten later als de ook uitstekend acterende Lars van der Hijden de 3-0 aantekent, wat ook de ruststand zou betekenen.

De tweede helft zou normaliter bij deze voorsprong een formaliteit moeten zijn, maar met de straffe tegenwind en een uitstekend Groessen kon het nog gaan spoken. Zeker wanneer Groessen al in de 51e minuut de 3-1 op het scorebord kreeg. Maar een wilskrachtig Arnhemia capituleerde niet en schakelde zelfs even een tandje hoger. Duels werden scherp aangegaan en met de technisch begaafde Amezrine en de snelle Ozcelik benut Arnhemia in de 63e minuut de ruimte achter de vijandelijke verdediging en het is Ozcelik die zelfs voor een 4-1 voorsprong zorgt. De verdediging van Arnhemia blijft fier overeind en als het nodig was stond daar de betrouwbare sluitpost Joey Mensink. Groessen komt nog op 4-2 en er waren zeker nog een aantal benauwde momenten voor het doel van Arnhemia. Michael Ossenbruggen haalt nog eens een bal van de doellijn. Hoe diep menigeen is gegaan blijkt wel uit de vele krampgevallen die meerdere Arnhemianen kregen en dat resulteerde ook in een achttal minuten blessuretijd van een uitstekende leidende scheidsrechter.

Arnhemia toonde vandaag karakter en dat noem ik ook “het ware gezicht”, resulterend in een klinkende overwinning. Proficiat mannen!!!

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This