Arnhemia strijdend ten onder tegen koploper GVA

vv Arnhemia

3

Arnhemia heeft na de “kansloze” nederlaag van vorige week tegen Angeren een turbulent weekje achter de rug. Hierin is veel met en over elkaar gesproken en de voorzichtige conclusie mag zijn dat, ondanks de fikse nederlaag, er vandaag zeker positieve veranderingen zichtbaar waren. GVA staat niet voor niets bovenaan de ranglijst en waarschijnlijk hadden de mannen van trainer Mo Edan de eerste minuten te veel ontzag voor de mensen uit Doornenburg.

Arnhemia leek in de eerste tien minuten volledig te worden weggespeeld. Na enkele minuten al een foutieve inspeelpass en direct volgt de afstraffing: 0-1. Enkele minuten later volgt een gemakkelijke 0-2. GVA krijgt in het eerste kwartier kans op kans en Arnhemia laat pas in de 13e minuut aanvallend wat zien als Awder Hassan kan afdrukken en naast schiet. Kort daarna is het opnieuw Hassan die door Cihat Ozcelik in stelling wordt gebracht en de bal tot corner verwerkt ziet worden. Deze corner zou de basis voor de aansluittreffer zijn, waarbij een verdediger zijn eigen doelman verschalkt: 1-2. In deze periode laat Arnhemia zien wel degelijk tot goed voetbal in staat te zijn en levert daarbij ook nog eens veel strijd. In deze fase moet GVA het even laten afweten en het is Tim Janssen die de doelman tot een spectaculaire redding dwingt. Daarna is het Huseyein Okal met een geweldige passeeractie, maar hij ziet zijn schot geblokt. GVA pakt de draad weer op en weet via een uitstekend opgezette aanval in de 33e minuut de 1-3 te noteren. Dit is ook de ruststand.

De al gehavende ploeg van trainer Edan ziet ook nog aanvoerder Mitch Jurriens in de rust ziek afhaken en de altijd strijdbare Nicky Brouwer komt hem vervangen. Arnhemia geeft zich zeker niet gewonnen en is in de tweede helft minstens lange tijd gelijkwaardig aan onze gasten uit Doorneburg. Veel mogelijkheden weet Arnhemia niet meer te creëren of het moet het afstandschot zijn van aanvoerder Davy Hoogstraaten. In de 62e minuut krijgt GVA een hoekschop en deze wordt ineens vanaf de 16meter ingeschoten. De bal leek houdbaar maar de verder uitstekend opererende doelman Andy Bonaparte kreeg zijn handen er niet achter: 1-4. Kort daarna wordt het zelfs nog 1-5 als we opnieuw in de fout gaan met een spelhervatting. Daarna wordt zelfs nog een zesde tegentreffer op advies van de grensrechter geannuleerd. Dat Arnhemia daarna nog een uitstekende mogelijkheid krijgt via Appie Karrouch is tekenend voor het feit dat Arnhemia vandaag zeker niet vroegtijdig het hoofd in de schoot heeft gelegd.

We hebben vandaag een forse nederlaag opgelopen, maar blijven ons richten op de ook positieve punten die er zeker waren. Ik feliciteer de gasten uit Doornenburg.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Eerder geschreven verslagen

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeek

Strijdend Arnhemia verliest nipt in Giesbeekvv Arnhemia Arnhemia heeft na de verloren thuiswedstrijd afgelopen week tegen RVW (1-3) een turbulent weekje achter de rug. Om niet in detail te treden, heeft het wel de nodige consequenties gehad voor de personele...

Lees meer

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemia

Opnieuw onnodige nederlaag Arnhemiavv Arnhemia De voorbereiding naar deze wedstrijd was niet optimaal en dat is meestal een heel slecht voorteken. En dat bleek ook dit keer zo te zijn. Arnhemia heeft het eerste kwartier alleen maar achter de tegenstander aangelopen en...

Lees meer

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This