Arnhemia sprokkelt een puntje in Angeren

vv Arnhemia

3

Na een tweetal thuiswedstrijden te hebben verloren, staan er voor de mannen van trainer Marlon Keizer nu twee uitwedstrijden te wachten in de Betuwe. Dit weekend Angeren en volgende week GVA uit Doornenburg. De ploegen staan op de ranglijst dicht bij elkaar en het is daarom heel belangrijk om het verschil te maken en dus te winnen. Helaas kwam dat verschil er deze keer niet omdat Angeren en Arnhemia de punten zouden delen. Het was zeker wel een wedstrijd, die tot de laatste seconde vol spanning bleef.

Op een zwaar bespeelbaar veld moesten beide teams hun kunsten vertonen en al snel bleek dat de thuisploeg daar meer bedreven in was. In het eerste begin van de wedstrijd is er al meteen een foutje in de Arnhemse verdediging dat direct een gevaarlijke situatie oplevert. Na een wat stroef begin waren beide ploegen de eerste tien minuten aan elkaar gewaagd, waarbij Angeren zich daarna al snel de bovenliggende partij mocht noemen. Zij bleken in de duels veel scherper te zijn en hadden daardoor meer balbezit. Angeren hanteerde veelvuldig de lange bal naar de snelle en handige vleugelspelers en zij brachten de ballen dan snel hoog voor het doel.  De Arnhemse verdediging had zich hier inmiddels goed op ingesteld. Toch was Angeren de 14e minuut dichtbij de openingstreffer, maar doelman Joey Mensink kon het gevaar in tweede instantie in de kiem smoren.

Arnhemia speelde vandaag met een iets aangepast tactisch plan en dat resulteerde midden in de eerste helft tot een tweetal prachtige doelpunten. Eerst is het Appie Karrouch die zijn directe duel wint en heel snel opstoomt via de linkerkant en een voorzet op maat aflevert aan spits Stefan Bierman die de 0-1 aantekent. Enkele minuten later is een uitstekend genomen vrije bal van de voet van Huseyin Okal de basis voor de 0-2. Hij ziet dat onze “kopkoning” Mo Edan de bal subliem bij de eerste paal binnenkopt en de doelman kansloos laat. Deze stand staat ook met rust op het scorebord. Gezien het spelbeeld wellicht wat vertekend, maar Arnhemia toont aan uitermate effectief te zijn. De tweede helft begint voor Arnhemia desastreus omdat binnen 20 seconden de aansluittreffer al een feit is.

Dit is het startsein voor een nog groter offensief van de kant van Angeren. Met kunst en vliegwerk komt Arnhemia de eerste 20 minuten van de tweede helft door. Trainer Keizer voert een aantal wissels door en brengt verse “kracht” in, wat direct effect lijkt te hebben. Het lijkt dat we ons wat meer onder de druk van Angeren vandaan kunnen voetballen en we krijgen zelfs verschillende mogelijkheden. Toch komt Angeren op gelijke hoogte in de 65e minuut door een uitstekend uitgespeelde aanval. Dan toont ook Arnhemia zijn veerkracht en de wedstrijd is weer helemaal open en beide teams krijgen de mogelijkheden om alsnog de winnende treffer nog te maken. Angeren is daar in de 90e minuut nog het meest dichtbij geweest, omdat zij een afvallende bal hard over een leeg doel jakkerden. Arnhemia is uiteindelijk best tevreden met dit punt en bij Angeren blijft waarschijnlijk de teleurstelling het grootst door de gemiste kans in de slotseconden van de wedstrijd.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Meiden VoetbalZaterdag Schaterdag

Wist je dat Lieke Martens ooit begon tussen de jongens in een dorp in Limburg? Inmiddels speelt ze haar wedstrijden in de Spaanse zon en heeft ze bijna 1 miljoen volgers op Insta.

Arnhemia wil het meidenvoetbal in Arnhem graag een extra boost geven door volgend seizoen (2019-2020) met een meidenteam van start te gaan. Ooit waren de dames van Arnhemia een bekend elftal in de regio. Als jij het leuk vindt om met vriendinnen te komen voetballen onder deskundige begeleiding, nodigen we je graag uit om je aan te melden. Wat natuurlijk extra leuk is, is dat je nieuwe vriendinnen voor het leven maakt.

Ouders zijn ontzettend welkom tijdens trainingen en wedstrijden. Misschien bloeien tussen de ouders ook wel leuke nieuwe vriendschappen op…

Super leuk als je erbij bent vanaf volgend seizoen en misschien word jij wel de nieuwe Lieke. Dat hoeft trouwens niet hoor. Bij onze club staat plezier voorop. Prestaties zijn leuk, maar alleen maar omdat prestaties het plezier vergroten.

Lid worden?
Shares
Share This