Arnhemia sluit turbulente week af met overwinning

Na de forse afstraffing van vorige week tegen CHRC, moest trainer Marlon Keizer alle zeilen bijzetten om de ploeg weer op de rails te krijgen. Gelukkig zat hij deze keer wat ruimer in zijn spelers. Op papier zou de tegenstander van vandaag een makkelijke horde moeten zijn, maar daar schuilt het directe gevaar van onderschatting.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was al voorbij en er was nog bijna niets gebeurd. Bij Arnhemia leek de gemakzucht of een houding van “het komt toch wel goed”. RKPSC keer wat meer de kat uit de boom of wellicht kon het niet beter. De gasten kregen in de 17e minuut de eerste mogelijkheid, maar doelman Joey Mensink voorkwam erger. De daaropvolgende minuut volgde een schitterende pass van Driss Jeniyeh, waarmee hij de diepgaande Cihat Ozcelik vrije doortocht gaf. Deze weet heel cool de 1-0 binnen te prikken. Enkele minuten later was het opnieuw Ozcelik die zou kunnen scoren, maar dit keer stond zijn vizier niet op scherp. Arnhemia verzuimde opnieuw te scoren als een listige bal van Mounir Amrezine op de deklat uiteenspat. Toch kwam Arnhemia op 2-0 door Maikel Peters, die zijn kwaliteit nog maar eens toonde, door de bal in de verre hoek te krullen. Dat RKPSC in de 37e minuut de aansluittreffer maakt was een streep door de rekening. Zij putten hieruit blijkbaar voldoende moed om een tandje bij te schakelen. Zij kregen op slag van rust ook nog eens de medewerking van de scheidsrechter die een zuivere buitenspelsituatie over het hoofd zag. Zo kwamen onze gasten bij rust zelfs op gelijke hoogte: 2-2.

Arnhemia moest in de tweede helft ook nog eens tegen de straffe wind in voetballen. Dan is het wenselijk dat zij hun voetballende kwaliteiten tonen en ook in een hoger tempo spelen. Toch kwamen de mannen van Keizer net na rust nog heel goed weg als RKPSC tot tweemaal toe een mogelijkheid krijgt om zelfs op voorsprong te komen. Arnhemia realiseerde zich gelukkig tijdig dat er meer verlangd wordt. Het spel werd duidelijk beter en er volgden uitstekende mogelijkheden. Het was nog wachten tot de 62e minuut alvorens Arnhemia opnieuw op voorsprong zou komen. Bij een uitstekend opgezette aanval over meerdere schijven was Driss Jeniyeh het eindstation voor de 3-2. In de 66e minuut werd het bijna 4-2 wanneer de in de tweede helft excellerende Mutafa Yildiz, zijn schot magistraal gestopt zag worden door de uitstekende doelman van de gasten. Arnhemia liet duidelijk zien in deze tweede helft, dat zij niet voor niets ruim boven RKPSC op de ranglijst staan. Het is in de 67e minuut opnieuw Maikel Peters die na een uitstekende aanval de bal hard hoog tegen de touwen jaagt en daarmee de stand op 4-2 brengt. Dat was de genadeklap voor de dapper strijdende gasten. Arnhemia doet dus goede zaken vandaag, zeker gezien de andere uitslagen.

Proficiat mannen. (Sjaak Bouwmeister)