Arnhemia ondanks verlies met opgeheven hoofd van het veld

Eindelijk mochten de mannen van trainer Marlon Keizer weer de wei in. De laatste competitiewedstrijd dateert alweer van 2 december in 2018 tegen Angeren. Toch is er goed overwinterd met een aantal goede oefenwedstrijden.

De voortekenen voor vandaag waren echter niet goed. Vandaag kwamen er, naast de bekende blessures, op het laatste moment nog verschillende afzeggingen bij. Dat betekende dat we amper 11 fitte spelers op de been konden brengen. Dat we vandaag tegen een ongeslagen koploper speelden maakte het extra lastig. Maar toch stond er gewoon een uitstekend elftal dat er voor wilde gaan.

De wedstrijd kwam voorzichtig op gang met veel balbezit voor de thuisploeg. Maar Arnhemia was in de eerste 10 minuten ook al twee keer gevaarlijk geworden over de linkerflank via de snelle Cihat Ozcelik. In de 16e minuut komt Arnhemia op een 0-1 voorsprong door een geweldig slim doelpunt van aanvoerder Maikel Peters. Hier ging een sublieme pass van Hoeseyn Okal aan vooraf.

Kort daarna komen wij een paar keer goed weg, onder andere met een bal die net van de doellijn wordt gehaald. Eigenlijk staat de verdediging van Arnhemia uitstekend en is de eerste uitgespeelde mogelijkheid voor DVV pas in de 25e minuut, maar de uitstekend keepende Joey weet de aanval af te slaan.

Kort na rust wordt een doelpunt van Cihat Ozcelik voor vermeend buitenspel helaas afgekeurd. Na een uur voetballen komt Lars van der Hijden voor de leeggespeelde Nicky Brouwer. De thuisclub bleef op zoek naar de gelijkmaker en zocht hun voorwaartsen permanent met een lange bal. In de 61e minuut moest Arnhemia toch capituleren en komen de gastheren, verdiend, op gelijke hoogte.

In de 65e minuut vervangt Mounir Amrezine de licht geblesseerde Ozcelik. DVV wilde meer dan een gelijkspel en zij scoren dan ook in de 65e minuut. Beide tegengoals vielen eigenlijk op heel onnodige wijze. De Arnhemianen lieten de koppies niet hangen en kwamen er met goed combinatievoetbal af en toe heel goed uit. Doelman Joey Mensink was tot tweemaal toe heer en meester in één-op-één duels en hield ons in de wedstrijd.

Arnhemia heeft zeker nog een aantal mogelijkheden in de laatste minuten gehad voor de gelijkmaker maar die bleef helaas uit. DVV was zichtbaar opgelucht toen de scheidsrechter voor het slotsignaal floot. Arnhemia mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten, maar de teleurstelling van het verlies was er natuurlijk wel.