Arnhemia doet uitstekende zaken met eerste thuisoverwinning

vv Arnhemia

3

De afgelopen twee weken speelden de mannen van trainer Marlon Keizer tegen potentiële titelkandidaten en moest beide malen ook de punten aan hen laten. Vandaag komt Veluwezoom naar sportpark “de Bakenhof” en dit zijn twee, op het eerste gezicht, gelijkwaardige ploegen. Keizer had vandaag te maken met wat afwezigen en dan is het voor een trainer heerlijk om een brede en kwalitatieve selectie te hebben. Zo was er vandaag een debuut voor Lars van der Hijden, met een plaats op het middenveld. Arnhemia schiet als een raket uit de startblokken met een aantal doelgerichte en vooral snelle acties over de linkerflank.

Het doelpunt al in de 2e min. vindt zijn oorsprong vanaf de rechterzijde, alwaar Appie Karouch de snelle Hannes Poppinghaus wegstuurt. Zijn voorzet gaat aan de gehele verdediging voorbij en valt voor de schietgrage voeten van Cihat Ozcelik en twijfelt geen moment en schiet hard, laag en zuiver de 1-0 binnen. Arnhemia is niet in staat om de druk er op te houden en ziet Veluwezoom zich optisch terug in de wedstrijd vechten. Hierbij vinden zij de steun van de forse rugwind, doch zij weten zich hierbij maar weinig mogelijkheden te creëren. Dit ook al omdat de verdediging van de gastheren maar weinig steekjes laten vallen.

Dat Veluwezoom een aantal zeer behendige spelers heeft bleek in de 34e min. Een uitstekend genomen vrije bal, die uiteindelijk door een uitstekende redding van doelman Patrick Balk uit de kruising kan worden getikt. Arnhemia blijft wel de bovenliggende partij, maar weet de score voor de rust niet meer te veranderen. En we gaan dus rusten met een 1-0 voorsprong. In de rust wordt Huseyin Okal ingebracht op de rechterflank voor Hannes Poppinghaus en dat leverde duidelijk meer gevaar en rendement op en zeker ook met de straffe rugwind. In de 48e min. een vrije bal, van deze Okal op onze aanvoerder Mo Edan, maar die ziet de bal net over gaan. Al in de 51e komt Arnhemia op een 2-0 voorsprong, hierbij mag van enig geluk worden gesproken (sorry Cihat) als een voorzet van zijn voet maar zo het doel in gaat. (waait).

In de 54e min. komen wij goed weg als Veluwezoom bij een van hun sporadische aanvallen de bal op de lat terecht ziet komen. De terugspringende bal wordt opnieuw ingeschoten en dat in de handen van doelman Balk. Het is opnieuw de behendige Okal die in de 59e min. een vrije bal heel nauwkeurig op het hoofd van Stefan Bierman weet te leggen. Deze laatste kopt heel bewust de bal achterwaarts op de volkomen verraste doelman, waardoor deze kanloos is 3-0. Bierman is hierdoor van een zware last verlost, omdat hij nog niet wist te scoren.  Enkele minuten later heeft hij zijn tweede al te pakken 4-0, dit na uitstekend doorzetten van Lars van der Hijden op het middenveld. De wedstrijd is gelopen en Arnhemia kan mogelijk verder aan het doelgemiddelde werken, omdat Veluwezoom er volledig doorheen zat. Mounir Amezrine komt Koray Ucar nog vervangen en ook komt Tom Rensink nog voor de geblesseerd geraakte van der Hijden. Arnhemia krijgt kans op kans, maar weten de score helaas niet verder op te voeren. Wel werd een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van Bierman nog afgekeurd door een overigens uistekend acterende scheidsrechter van vandaag. Proficiat mannen.

Geschreven door:

Auteur: Sjaak Bouwmeister 

Wil je ons versterken als vrijwilliger?

Auteur: Sjaak Bouwmeister

Hoofdsponsor van V.V. Arnhemia

Ontwikkeld & ontworpen door ASIM development

Shares
Share This